אימון אישי לעולים חדשים

9975351_xxlמאז ומתמיד, משכה ישראל עולים מכל רחבי העולם, ובצדק גמור – יש לנו ארץ נהדרת. אולם, מעבר למספרים ולנתונים הסטטיסטיים, אין לשכוח שכל מקרה מהווה עולם ומלואו.

ההתמודדות של העולים בארץ החדשה אינה פשוטה באף אחד מהמקרים: הם מגיעים לתרבות חדשה, שאינם מכירים, נתקלים בקשיי תקשורת ועלולים להרגיש כי דברים הם לא כמו שהם ציפו, בעיקר בחודשים הראשונים.

החדשות הטובות הן שיש בנמצא פתרון יעיל במיוחד, וקוראים לו אימון אישי לעולים חדשים. אנחנו נתייחס כאן למאפיינים העיקריים שלו, ליתרונותיו ולדרך הנכונה לעשות זאת.

מהו אימון אישי לעולים חדשים?

אימון אישי, ברמה שלו, הוא מעין הדרכה מעשית של בעל מקצוע – המאמן, ליתר דיוק – עבור אדם מסוים, ומתוך מטרה לסייע לו לעמוד במטרות שהוא הציב לעצמו ולהגיע לתחושת הישגיות. האימון נועד להציע את ההדרכה לה זקוק העולה החדש, ולסייע לו להתמודד עם השאלות, הקשיים והלחצים שהוא בוודאי נתקל בהם. זאת באמצעות למידה של כל אותן סוגיות, מתן דגשים להעצמה עצמית של העולה החדש והענקת כלים מעשיים, שיסייעו לו להתמודד היטב בסביבה בה הוא חי.

אישי, או קבוצתי?

הליך אימון אישי לעולים חדשים יכול להיעשות, כפי שניתן בוודאי להסיק משמו, באופן אישי. במצב הזה, ייקח העולה החדש את שירותיו של המאמן לתקופה של מספר חודשים, עד אשר יסתגל, במידה זו או אחרת, לחיים במדינת ישראל. ההליך חייב להיות מבוסס על הסיפור האישי של אותו: ברור שאימון אישי לעולה אשר הגיע לארץ בגפו צריך להיות שונה מאשר כזה אשר נמצא בה עם בני משפחתו.

יחד עם הנאמר מעלה, חלק ניכר מהאימונים האישיים נעשים דווקא באופן קבוצתי, בין אם יש בין העולים היכרות (למשל, קבוצת חברים או בני משפחה), ובין אם לא. נקודת המוצא כאן היא שאותם עולים יכולים לסייע גם אחד לשני, ואף לשמש אוזן קשבת לבעיותיו של כל אחד מהם. ידוע הרי ששיתוף אחרים הוא מפתח משמעותי להתמודדות עם קשיים, בעיקר כאשר המדובר הוא במקרה של עולים חדשים. בחלק מהמקרים, יש לציין, נבנית קבוצת האימון האישי על ידי ארגונים שונים שתכליתם סיוע לאוכלוסיה זו.

מי עוד יכול לעבור אימון אישי?

נקודה נוספת שראוי להדגיש היא שהאימון האישי לא חייב להיות נחלתם של העולים החדשים דווקא. במספר לא מבוטל של קשיים עלולים להיתקל גם עולים שנמצאים בארץ מספר שנים, אך מרגישים כי הם "נתקעו", או לחילופין שהנסיבות אצלם השתנו. עולים אשר בני משפחותיהם או חבריהם הקרובים עזבו את הארץ, למשל, עלולים להזדקק לסיוע מקיף, הניתן במסגרת האימון האישי.

על אותו עיקרון, התהליך עשוי להיות מועיל גם עבור תושבים חוזרים, ששבים לישראל לאחר מספר שנים במדינה זרה, ומבינים שדברים השתנו עבורם.

התמודדות עם הקשיים בתהליך

לא כל מאמן אישי יכול להעניק את הסיוע המקצועי עבור העולים החדשים, זה ברור. למעשה, יש שיטענו שעבודתם של המאמנים מורכבת פי כמה כשזה נוגע לאוכלוסיה האמורה. זאת, בעיקרו של דבר, עקב קשיי התקשורת והשפה מהם סובלים לא מעט מהעולים החדשים. המאמן צריך להיות סבלני ובעל יכולת תקשורת טובה, לעיתים גם בשפת המקור של אותו עולה. זו גם הסיבה בגינה חלק מהמאמנים הם כאלה שיש להם ניסיון בעבודה עם עולים חדשים, למשל במסגרת האולפנים ללימוד השפה.

המורכבות של תהליך האימון האישי עבור העולים החדשים לא מאפשרת להתפשר בבחירת המאמן האישי. נדרש שהוא יהיה בעל שנות ניסיון רבות בתחום, וכזה שסייע בהדרכה האישית של לא מעט עולים. יחסי אנוש סבירים, וסבלנות ניכרת, הן חלק מדרישות החובה.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!